Sportsjournalistene underkommuniserer vold

Antakelig er voldsskulturen i ishockey det mest underkommniserte budskapet fra sportsjournalistene. For meg er det en meningsløs motsetning i at Brækhus ikke får lov til å utøve sin idrett i Norge mens en bande med voldsutøere utstyrt med slagvåpen får fritt utløp for sin aggressivitet på islagte arenaer. For en trykt versjon av dette innlegget se dagens Klassekampen.

Trenger vi denne idretten?

Oslo Tingrett har dømt en ishockeyspiller til 30 dagers samfunnsstraff for å ha forsøkt å bite en politimann. Under rettssaken innrømte idrettsmannen å ha bruk ishockey-kølle mot en person på et utested, han ”åpnet for at han kan ha simulert et hockeyslag inne på Lorry”, i følge VG-nett (rett skal være rett – denne voldsutøvelsen ble han ikke dømt for). Nå er i utgangspunktet en dom mot en ishockey-spiller for biting et ganske komisk paradoks, det dreier seg jo om en idrettsgren som ikke er særlig kjent for velfungerende tanngarder. Men saken er mer alvorlig enn som så. For år om annet, ettersom den ene voldsepisoden etter den andre rammer hockey’en, spør jeg meg selv: Hvorfor trenger vi denne idretten?

Jeg spør meg: hvem ville i dag ha funnet på å utstyre tolv menn med skarpe redskaper som gjør at de kan bevege seg med femti kilometer i timen, utstyre hver av deltakerne med langt slagvåpen og sperre dem inne på en bane omgitt av et meterhøyt gjerde som ser ut til å ha ett formål – muskel – og skjelettlidelser. Innenfor denne lekegrinda utkjempes en kamp i vill fart om et prosjektil laget av et materiale som gjør det særlig interessant som odontologisk forskning.

Man behøver ikke være pingle for å ta avstand fra denne idretten. Aggressivitet i enkelte idretter er selvsagt ingen sjeldenhet og i og for seg heller ingen grunn til å avvise som moralsk betenkelig. De fleste kampidretter ville være umulig å utføre dersom man skulle undertrykke brutalitet. De som praktiserer slike idretter vet at brutaliteten kan fungere etisk og disiplinerende. Historien har mange eksempler på ungdommer som har kanalisert sin styrke, sitt mot og sin aggressivitet inn i kampsport i stedet for å gi det fritt utløp i kriminell atferd. I ishockey er brutaliteten derimot ikke en uttalt ambisjon, men heller en tilsynelatende uunngåelig bieffekt. Bølleatferd fremstår som et underkommunisert siktemål heiet frem av et stadig krympende fragleberg av mer eller mindre artikulerte supportere. Ishockeyen har aldri påført oss annet i Norge enn å forsterke mindreverdighetskomplekset i forhold til svenskene og bør dø som idrettsgren jo før jo heller. At hockey-sesongen i tillegg er altfor lang, de norske lagene for få og ingen uten de helt spesielt interesserte klarer å følge med på når sluttspillet begynner og når det tar slutt (utpå forsommeren en gang), bidrar heller ikke til sportsgrenens interesse blant ”folk flest”.

Ja, jeg vet jeg erter på meg Arild Rønsen nå. For noen på norsk venstreside ser støtte til ishockey’en ut til å være så politisk korrekt at det nærmest er synonymt med abonnementet på den avisa du nå holder i hånda. Men da skal man vite at idrettens opprinnelse oser av aristokrati og overklassementalitet heller enn proletariat og østkantfolk. Den beste norske ishockeyspilleren i Norge i 1905 (25 år før sportsgrenen ble organisert her til lands) var åpenbart dronning Maud. Fra hun var en silkehanske stor spilte hun og hennes familie ishockey på sjøen ved Sandringhamgodset mens livrékledde tjenere beveget seg ustøtt rundt spillerne og serverte pønsj av krystallglass. ”Vi har hatt de mest herlige skøyteopplevelsene her i tre dager nå”, skrev prinsesse Maud julen 1892 til sin unge tremenning og nære venn, Prins Alexander, ”Alge” – bror av prinsessens bestevenninne May, den senere dronning Mary. ”Jeg spiller ishockey hele tiden, det er kjempemorsomt. Så trist at ingen av dere kan stå på skøyter, du burde lære det. ”

Det er derfor mye god republikanisme i å ta avstand fra ishockey’en. Smelt heller isen på arenaene og fyll vannet i de mange tomme bassengene rundt om i landet. Det kan redde liv i stedet for å påføre kraniebrudd.

Reklamer

85 kommentarer om “Sportsjournalistene underkommuniserer vold

 1. Interessant innspill!
  (Pun intended.)

  Det var deilig å ikke lese enda en artikkel som ikke handlet om kongelige. Derfor ble jeg ganske skuffet da jeg leste den siste halvparten.

 2. Geir Thomassen Flognfeldt sier:

  Et like godt spørsmål: Trenger vi neanderthalere av kommentatorer over alt som gjør at folk ikke kan klare å tenke selv, men kun følge slavisk det som slike halvtomsete kommentatorer mener er det korrekte. Svar meg på det, du!

  1. halvtomsete komentator?
   noe nærmere komplett idiotiske utsagn enn dette skal det godt gjøres å komme.
   Tror denne kroppen skulle kommet seg på en hockeykamp å sett hvordan det faktisk er, for det vet han tydeligvis ikke.

   Er vel bedre om denne fyren passer på hvilke sko ari har på seg

 3. Johan Ugla sier:

  Nå ser det ut som at den godeste ho(u)ffreporteren ikke har fått med seg at hockey er feks OLs desidert største idrett. Uten hockey, ikke OL.

  Når det gjelder Brækhus, hadde hun blitt utestengt på livstid, hvis hun i 20 sekunder hadde gjort det samme på isen, som hun gjør i ringen.

  Ishockey er dessverre en totalt misoppfattet sport blant den gjengse nordmann. I utlandet ler de godt av oss pga vårt syn på hockeysporten.

  Men landslaget gjør det meget bra, tatt i betraktning meget lav mediaomtale og dermed lavt budsjett. Vi konkurrerer med land som har 10-20 ganger høyere sponsorbudsjett.

 4. Ole-Andreas Pihlstrøm sier:

  Vi burde egentlig forby alt som er mer aggressivt en strikking, ludo og sjakk. Før en skal kritisere noe, bør en vel sette seg inn i det en kritiserer og fullt ut forstå det.

  Hvis man gjør det og fortsatt ikke finner et snev av fornuft i det man ønsker å kritisere, så har man enten ikke forstått noe eller så har man rett i sin kritikk.

  Hva ishockey angår, antar jeg at du ikke har peiling. Poenget med idretten er ikke voldsutøvelse. Poenget med denne idretten er å spille sammen som et lag og score fler mål en motstanderen gjør. I dette poenget har man begreper som taktikk, regler, spillere, dommere, spillerroller og en mengde andre faktorer som gir idretten særpreg. En annen ting som gir idretten særpreg er at den foregår i et høyt tempo og at kroppskontakt er lov. Da får man taklinger og fysisk spill. At det blir fysisk kjemping og noe aggresjon når to lag går til strid mot hverandre, er da ikke noe nytt? Er det slik at du mener at stein, saks, papir eller munnhuggeri skal være den eneste formen for «kappestrid» vi har?

 5. Thomas Skogly Rustand sier:

  Jeg må komme med noen innspill her.

  For det første er ishockey en av idrettsgrenene her i landet med færrest skader.
  Det å spille fotball, som forøvrig en idrett der skalling, flyvespark, rompegrafsing og balletak har skapt store overskrifter, er skadefrekvensen LANGT høyere.
  For ikke å snakke om håndball. Her ser vi i tillegg lugging, klyping og ting som verre er.

  Så begrunner du delvis din artikkel på bite-episoden til mr. Myrvold, men da spør jeg deg…. Hvor mange voldsepisoder (eller narkosaker for den saks skyld) har vi ikke sett i norsk fotball.
  For å ta narkotika. Lundekvam og Myggen er 2 som har fått greit med pes i media, og det er flere der ute.
  Eller fylleepisoden med landslaget i VM98.

  Nei… jeg mistenker at det er lenge siden du var på kamp, Grimstad. Om du i det hele tatt har vært på kamp. Jeg tviler.

  Men nå skal jeg på kamp. Sparta-Vålerenga. Den går forøvrig på TV2 Sport, så hvis du abbonerer på kanalen så kan du skru på kl 1900, da skal du få se ett fullsatt Sparta Amfi med masse stemning og forhåpentligvis flott spill med tenning og harde taklinger, flotte mål og masse passion!

 6. Synes oppriktig synd på deg. For det første har du ikke filla peiling, og kanskje du burde holde deg til de kongelige, for hockey har du virkelig ikke snøring på!

  Kan ikke annet enn å le av det mest tåpelige innlegget noensinne skrevet.

  Hockey er den idretten som gir mest igjen til barn. Både i form av god fysikk, utholdenhet, leddtrening, lagfølelse, og ikke minst til slutt den er verdens mest underholdende sport.

  God natt til deg, og håper ikke det kommer noe mer oppgulp

 7. Theodor Amundsen sier:

  Tror du burde sette deg litt mere inn i idretten og miljøene før du skriver dette. virker som det er lite å gjør på jobben om dagen, for her får du deg selv til å se ganske dum ut.

 8. Ishockeyspiller sier:

  Jøss, jeg må bare spørre deg et par spørsmål..

  1. Har du i det heletatt sett en hel ishockeykamp?
  2. Vet du at ishockey er en av top tre idretter barn og unge kan drive med opp til 18-20 års alderen, med tanke på fysiske egenskaper?
  3. Vet du at det forekommer flere voldshandlinger og alvorlige skader i fotball, og andre sporter enn ishockey?
  4. Og når du nevner «spisse redskaper» så tenker du vel på skøytene(for kølla er jo ikke spiss..)? Da har du ikke sett fotballspillere slipe knottene sine før kamp\trening, eller sett skiløpere fekte med staver mot hverandre ??

 9. Nå mener jeg at hockey er idrett for bønder fra østlandet, og det er ikke jeg, men hvis ishockey skal forbys fordi man bruker skarpe skøyter, så må vi vel også forby andre skøytesporter?

  I curling bruker man tunge steiner, som kan drepe et menneske dersom man får en i hodet. FORBY CURLING!

 10. Stig Johansen sier:

  Med dine komentarer her til ishockey så regner jeg med at du aldrig har satt dine ben i en ishall eller sett en kamp live.
  Det er en utrolig fasinerende sport og hvis du kunne tenke deg å få et annet syn på sporten, så send meg en mail så skal jeg skaffe deg en billett til kampen i askerhallen på tirsdag mellom frisk og vålerengen.
  Vennlig hilsen
  Stig Johansen

 11. Simen Lunde sier:

  Hei,
  har du sett en eneste ishockeykamp i hele ditt liv? Eller har du kun sett oppsummeringene på TV2 som stort sett viser slagsmålene?

  Et kjapt tips fra meg til deg:
  Kom deg på kamp. Nå skriver du om noe du åpenbart har null egne referansepunkt for å skrive om. Ekstremt pinlig journalistikk.

  mvh,
  Simen Lunde
  sportsjournalist Halden Arbeiderblad

 12. Lars-Martin Berglund sier:

  Har påstandene dine rot i virkeligheten, eller er dette enda et sammensurium av personlige tolkninger og forvrengte sannheter?

  Ishockey er en aggressiv og underholdende idrett. Som flere påpeker, skaderaten er større per utøver i andre lagspill. Dette kan støttes opp av forskning.
  Om du ønsker å sette deg inn i det du beskriver, kan jeg godt bistå med referanser. En sport kan ikke bære ansvar for en enkeltperson sine handlinger på fritiden. Spilleren du refererer til gir et lite representativt bilde på den generelle utøveren. Vår tids generasjon hockeyspillere sliter med gamle fordommer, skapt av en kultur som ikke er gjenkjennelig per dags dato. Dette er en kjentsak

  Å sette seg inn i det en kommenterer er ikke et krav.

 13. Joakim sier:

  Du dømmende og O`Uvitende.

  Det er jo flott du engasjerer deg i mangelen på bassenger rundt i vår flotte hovedstad. Men hva har det med isen i ishallen å gjør?

  Jeg må påstå at jeg trodde alle var litt mer reflektert en hva artikkelen din tilsier -om deg. Mer lavpanna og snevert har vel aldri blitt uttalt om hockey-idretten. Ikke nok med at du rakker ned på en av de største idrettene i verden, men du gjør det så til gangs også.

  Så derfor tilbyr jeg deg litt hjelp til selvhjelp. La denne fraggelen hjelpe deg av med skylappa og la deg opplyse om ishockey!
  Du skal slippe å betale for det, den regninga skal bli meg en fornøyelse å ta. Du skal få mat før match, og kaffe i pausen!
  Drawbacket for deg vil være å dele hele matchen med meg, en velartikulert og høylytt fraggel!
  Vel Møtt!

 14. Dag M.Vegel sier:

  Dette var et useriøst og dårlig forsøk på å skape blest rundt det som er en fantastisk idrett. Har du noensinne vært til stede på en ishockeykamp, Grimsbø?

  Ishockey er faktisk den nest største publikumsidretten i Norge. Vi har et landslag på vei opp – og som strengt tatt fortjener mer oppmerksomhet en det trauste fotballandslaget vårt, som til tross for èn god kamp mot Brasil i 98 – hvor brasilianerne allerede var klare for sluttspillet – høster alt for mye oppmerksomhet i norske medier.

  Herrelandslaget deltok i OL i Vancouver og bet godt fra seg. En prestasjon langt høyere enn fotballandslagets meritter – hvis en riktignok ser bort i fra bronsjelaget fra 38. De er glemt.

  Vi har et av verdens beste kjelkehockeylandslag. Og likevel gjør du narr av denne idretten, en idrett hvor seriøse toppidrettsutøvere legger ned time på time hver dag – hele året for å nå toppen. Og det bærer norsk hockey frukter av den dag i dag. Eksempelvis Mats Zuccarello Aasen, Jonas Holøs, Mathis Olimb osv, utøvere du åpenbart ikke har fått med deg hvem er.

  Er det nødvendigvis gitt at alle hockeyspillere ikke kan te seg utenfor isen? Hva med golfskandaler, fotballstjerner som kjører i fylla eller verdensstjerner i forskjellige andre idretter som blir tatt med buksene nede – med feil kvinner?

  Jeg foreslår at du tar deg en tur på hockeykamp i nærmeste fremtid. Maken til usaklig og håpløst innlegg skal en lete lenge etter å finne.

  Hva med heller å rette en kritisk røst mot politikere som bygger luksusfengsler for rumenere, mens eldre og syke må ligge på gangen og ikke får en verdig avslutning på livet?

  Det tør du vel ikke?

 15. Etter å ha lest dette innlegget, står jeg igjen med to muligheter: Enten så er dette innlegget en spøk, eller så er du en komplett idiot.

  Å skrive noe sånt om ishockey blir latterlig, og det viser kun én ting; at du ikke kan noen ting om verdens raskte lagidrett.

  Jeg skal derfor benytte muligheten til å lære deg litt!
  1) Du sier slagvåpen. Det riktige ordet er kølle, og den brukes til å sentre pasninger og skyte med.
  2) De skarpe redskapende du snakker om er ikke annet enn stål, noe som er relativt praktisk da man beveger seg på is. Ståler blir sjeldent brukt til knivstikking.

  Jeg tviler sterkt på at du har sett mange hockeykamper, og ut i fra det du skriver her, som får sporten til å virke som en vikingtokt på is, så virker du heller mer som den typen som ser på bridge som underholdning.

 16. Petter sier:

  Er det mulig å bli så dust?
  Dette er så dumt at jeg ikke orker å lese alt en gang.
  Men du sier at Myrvold skulle simulere et «hockeyslag», hvor f*** har du dette fra?
  Han skulle simulere et slagskudd!!!!
  Er det så vanskelig å forstå?
  Er det nødvendig å bruke hver eneste anledning til å rakke ned på verdens beste sport?

 17. Emil sier:

  Hvor står det hvem som har skrevet dette våset? Ser at Klassekampen nevnes, det forundra meg ikke, er bare de som klarer det, «Lenge leve Kommunismen!» Maken til tull har jeg aldri lest!

  For det første så lurer jeg på om denne personen som har skrevet dette noengang har sett en ishockey kamp. NEI, det har han/hun ikke! Han/hun har sannsynligvis sett på Tv2 Sporten et par ganger og tilfeldigvis fått med seg et slagsmål eller litt knuffing mellom noen ishockeyspillere. Hvordan i alle dager kan man skrive en artikkel basert på dette tullballet? Hvis jeg ser en golfspiller slå Hole in One på sporten, tror jeg da at det skjer hver gang? At det er vanlig? Nei, det gjør jeg ikke. Det veldig logisk.

  Han/hun kan umulig ha sett en hockeykamp før, i tilfelle ikke forstått en døyt av spillet. Når man ikke forstår en ting, blir det som regel misforståelser, i dette tilfellet; en ENORM misforståelse og feiltolkning! Politikk skjønner jeg ikke bæret av. Vet du hva jeg gjør da? Jeg holder kjeften min!

  Ja, en ishockeyspiller beit en politimann i beruset tilstand, denne personen tåler sannsynligvis alkohol dårlig, noe som blir bekreftet av alle hendelsene han har vært oppi.
  Hvor mange slagsmål, knivstikkinger og voldtekter er det ikke hver helg når folk er ute på byen!? Det er så mange at jeg tror jaggu det overgår antall ishockeyspillere her i landet!

  Gjør meg en tjeneste, mailen min måtte jeg oppgi, send meg en mail og bli med meg på hockeykamp her i landet, eller kom hjem til meg og se NHL. Da skal du få se en idrett du aldri har sett før! Det er verdens beste idrett! Fart, spenning, individuelle og lagsprestasjoner, utrolige reddninger og mål. Hockey har alt en idrettsinteressert kunne ønske seg! Så for de journalister som ikke kan noe om idrett; hold dere til noe annet, skriv om noe dere har peiling på, for dette blir for dumt!

  EVERY DAY IS A GREAT DAY FOR HOCKEY!

 18. Helene hoffman sier:

  Du pratar nu om den finska, canadiska och svenska nationalsporten! Skapa hællre debatt om något du har satt dig in i.

 19. Hans sier:

  Mulig dette skulle handle om presseetikk, men det kom temmelig dårlig frem. Men det er bare å krysse fingrene for at kunnskapene om medier eller etikk generelt er bedre enn om hockey og sport spesielt.

  Et lite tips vedr. ditt siste avsnitt: Du bør unngå å se på vannpolo. Det går også såvidt røft for seg at anbefalingen om å fylle bassengene sannsynligvis blir strøket.

 20. J sier:

  Du kan jo ikke mene at vi skal «utrydde» ishockey! Ja, det er en brutal sport, men for all del er det jo MYE bedre enn at ungdommen «henger på hjørnet» og er ute til langt på natt fordi de ikke har bedre å gjøre! Ishockey er en komplisert lagidrett, hvor man må ha styrke, utholdenhet, lagånd og mye mer!

  Æ blir irritert

 21. Kristian Konnerup sier:

  jeg stikker på hockey trening nå, gleder meg som en unge 🙂 håper jeg får satt inn noen skikkelige taklinger også.

 22. Ove sier:

  Ja, ja. Nok en utviten skjel med fordommer fra fortiden. Man behøver ikke å være hockeyspiller for å bli dømte for å bite en politimann. I tillegg er hockey en av verdens største idretter, men det synes ikke vi nordmenn å ha forstått. Hockey er en av de beste idrettene barn kan drive med frem til 16-17 års alderen. Gir god balanse, koordinasjon, kondisjon og styrke. Hockey er en idrett som gir godt grunnlag for å gå over til andre idretter som fotball, håndball, alpint osv… Les denne artikkelen; http://www.aftenposten.no/nyheter/sport/ishockey/article2894412.ece, så får du forhåpentligvis ett annet syn. Bøller finnes det i alle idretter…..

 23. «Innenfor denne lekegrinda utkjempes en kamp i vill fart om et prosjektil laget av et materiale som gjør det særlig interessant som odontologisk forskning.»

  Er dette et poeng for å farliggjøre ishockeysporten?

  Isåfall ville en, med like stor nærhet til virkligheten kunne si at fotballen har en bemerkelsesverdig likhet med kaptein sabeltann sin kanonkule og derfor er livsfarlig.

  For ikke å nevne skistaven Northug bruker! Gi mannen en skinnfelle og du har en livsfarlig huleboer med spyd og stålkondis!

  Det her var desverre total skivebom Carl-Erik, selvom mulig du får gehør hos en og annen bandyspiller der ute.

  Ellers var det EN TING som jeg syns er UTROLIG BRA med dette innlegget Grimstad:

  Jeg er lettet over det faktum at selvom min egen hockeykarriere er over, så tar det tydeligvis ca. 2 minutter å bli like opplyst som den gjennomsnittlige medieforsker eller soussjef her i landet.

 24. Harald Hoel sier:

  Kaller du deg seriøs forsker når du kommer med et sånt idiotisk utspill? Det vitner om null innsikt og kunnskap om denne flotte idretten. Må jeg informere deg om at denne «utdøende» idretten faktisk er nasjonalidrett eller nærmest en religion i de fleste vinteridrettsland? Jeg nevner i fleng:Sverige,Finland,Russland,Canada,Usa,Tjekkia etc..
  Da er det pussig at en «forsker» kommer med slike utspill,kanskje det er fordi du ser at denne idretten er på fremmarsj i Norge og at dette truer «dine» idretter?
  Da anbefaler jeg deg at du heller bruker tiden din på å fornye og hjelpe skøytesporten som virkelig er inne i en krise,det er visst ikke verken penger eller publikum der..i motsetning til ishockey.
  Så neste gang du føler for å slenge dritt,dra heller på et skøytestevne og velg mellom tusenvis av ledige seter, det kan du ikke på en ishockeykamp…

 25. Hockeydommer sier:

  Har du ikke fått nok oppmerksomhet i det siste, Grimstad? Er det fred mellom deg og Ari? Trenger du penger?
  Det er ikke all PR som er god PR, det burde du kanskje vite??!!
  Det er flaut at en mann som deg klarer å lire av seg noe sånt vås, du viser jo tydelig at du ikke har greie på ishockey i det hele tatt! Utrolig at du har klart å stave ordet riktig!!

 26. Hans sier:

  Jeg spanderer gjerne billett til en hockeykamp på deg, slik at du kan se hva som er realitetene. Hvis hockey, som er mindre voldelig nå enn tidligere hadde dødd ut på mangel av rekruttering burde jo det skjedd for mange år siden.
  Media er vel de som har vært med på å hjelpe deg å få disse holdningene, og når til og med de er i ferd med å skrive om andre ting enn slossing, så burde alle gi det en sjanse. Jeg har sett veldig mange hockeykamper de siste årene, og det hører sjeldenhetene til at det er slossing.

  Avsluttningsvis vil jeg bare si at det er fler skader i løpet av en fotballkamp enn i løpet av en hockeykamp.

  Gratulerer med prisen for årets dummeste uttalelse!!

  Kom deg på hockeykamp og se på realitetene. Denne fantastiske idretten har fått nok ufortjent pepper.

 27. Tove Solbakken sier:

  Hei Carl-Erik. Har du noen gang vært på hockeykamp? Det virker ikke slik. Vet du noe om Anders Myrvolds forhold til resten av hockey-Norge? Å tro at han er representativ for hockeyspillere generellt er særdeles stigmatiserende, ettersom Anders Myrvold er verdensmester i å drite seg ut og har vist gang på gang at han ikke er særlig lur. Ingen andre hockeyspillere oppfører seg på denne måten (i alle fall blir det ikke omtalt i media.)
  Det er mulig du bare vil provosere, men det eneste du oppnår er å ødelegge for oss som jobber for og er glad i idretten vår.

  Hvis du vil utvide din horisont, kan du komme å se Grüner damer spille eller trene i Grünerhallen. Der får du se hockey som har lite å gjøre med at Anders Myrvold går amok med en hockeykølle på Lorry. Du kan også prøve å høre etter når Petter Saltsten snakker, det er en klok mann.

  mvh Tove Solbakken, kaptein Grüner damer

 28. Erik sier:

  Skjønner pressedekningen og medieomtalen om deg som person har vært lavere den siste tiden enn du selv ønsker. En ting er å være mediekåt og komme med innlegg du vet vil skape storm, men å gjøre det mot å rakke ned på så mange mennesker som du gjør sier jo strengtatt mer om deg enn hva det gjør om ishockey sporten. Nei konsentrer deg om konglige og alle de feil de måtte gjøre fremfor å rakke ned på så mange som du gjør samtidig med at du beviser at kunnskapsnivået ditt er = 0.

  God bedring!

 29. HOCKEYFAN sier:

  er du helt idiot? du må jo være helt senil som tror det. hockey spillere er en av verdens best atleter!

  en sport som ikke burde funnes er fotball det er klaging og grining i media hver eneste dag, er drit lei det.

 30. Sigurd sier:

  Klovn. dra på hockeykamp en dag å se, forbanna latterlig å slenge ut slike ting i media, tydelig at du er en mediekåt klovn som lengter etter litt rampelys. Hold deg til ting du kan og la andre ta seg av hockeydebatten

 31. Kenneth M. sier:

  For å være helt ærlig her så er du ute på veldig tynn is. Når du snakker om å smelte isen så bør man vel også da bruke mange milliarder kroner på å smelte isen som legger seg naturlig rundt omkring på norske vann og innsjøer. Hvor mange dumme turgåere er det ikke som hvert eneste år går igjennom isen. Dette er dødelig, hvor mange ishockey spillere dør under kamp (som følge av en takling)

  Med 11 sesonger på isen må jeg vel kunne si såppas at jeg er mindre skada enn hva du er.
  Hva Myrvold gjør utenfor isen, har virkelig veldig lite med hva som skjer på isen. Tror ikke det er mange i hockeymiljøet som støtter Myrvold i de tingene han har gjort. Men hvis man sammenligner dette med fotball hvor mange episoder har spillere der med slagsmål både på og utenfor banen?

  En så kunnskapsløs person som deg burde aldri i verden kommentert noe som helst om hockey. Hvertfall når du har et så snevert syn og ikke klarer å se hva som skjer i andre idretter.
  Spydkasting må jo forbys å det fort som bare det! Hender jo til å med at man treffer andre som er inne på stadioen. Det vil alltid skje uheldige episoder, det skjer i enhver idrett. Og hockey er langt fra den værste!!!

  Du burde absolutt ha sett et par hockey kamper før du uttaler deg. Gjennom et helt ti år nå så har forbundet strammet inn på alle regler, og det er mye strengere straffer for uønskede taklinger. Hockey sporten i Norge har blitt så streng at folk ikke lenger syns idretten er så attraktiv som den var på 80 og 90 tallet. Men det kan man jo ikke forvente at en kunnskapsløs mann kan forvente.

  En slik overklasse man som deg burde komme deg ned på jorda og ikke tro du er noe mer enn du er!
  Jeg håper inderlig ikke at du nærmer deg enn ishall, du er absolutt ikke velkommen!

 32. Viggo Olden sier:

  Jeg er 100% enig med det du skriver i denne bloggen. Ishockey er gjennomsyret av dårlige holdninger.

  Stå på, Carl-Erik Grimstad!

  1. Mari sier:

   Er du helt blåst i hode som kan hålle med han!??

   Han har jo ingen anelse om hva sporten dreier seg om, det har sikkert ikke du heller.

 33. Hilde sier:

  Du burde vite bedre enn å slenge dritt om en sport du mulig kun har sett glimt av noen sekunder innslag fra ishockeyen på TV, men du kan umulig ALDRI ha vært i en ishall å sett sporten. Du er mulig mer tilstede på boksearenaen for å se boksere denge løs på hverandre som det eneste målet.

  Ishockey er en fantastisk idrett! Utøvere nedlegger ned mange timers trening hver dag og som de fleste andre idrett ikke er i nærheten av å holde tritt med.

  Grip tilbudet fra Stig Johansen (ansv for bredde hos VIF) og ta deg en tur i en hockeyhall. Håper han også kan få overtalt deg en tur på skøyter sammen med hockeyskolen.

  Synd at du kommentere en sport så negativt uten at du i har noen form for interesse eller kunnskap; du skulle kanskje forblitt på slottet og levd islolert fra virkeligheten.

 34. Josse sier:

  Du.., nå må du gi deg! Pell deg langt! Har du problemer eller noe?! ! Åh, blir så sure på sånne som deg ass! Skam deg! Få deg ett liv! HOCKEY 4 EVER! ok?!

 35. Duncan sier:

  Hva med å forby sprangridning? Her ser vi jo helt klart at utøverne blir preget av «idretten». Du kjenner jo sikkert godt til en viss frøken som snakker med både engler og gamp, mens en annen «stolthet» i miljøet foret jo den stakkars hesten med alskens kjemikalier for en tid tilbake. Sprangridning er en «idrett» som helt klart MÅ forbys. Riv stallene og selg hestene som pølse!

  Fy f Grimsbø, dette var utrolig pinlig!

 36. Magnus sier:

  Du bruker veldig mange fremmedord for å fremstå som en vis mann. Vi som følger sporten gjennomskuer deg derimot med en gang. Det er flott at du har lagt merke til ishockey på sportsnyhetene, men de voldelige episodene du ser der er det minimalt av i norsk hockey. Jeg anbefaler deg å dra og oppleve ishockey og boksing på nært hold før du uttaler deg mer om temaet.

  PS: Amerikansk hockey er populært på grunn av fightingen. På lik linje som at motorsportinteresserte håper på spektakulære ulykker.

 37. Hei!
  Som er sagt ovenfor så har fotball og andre fysiske sporter mer skader enn ishockey. spillerne er godt beskyttet, og når det gjelder at det bryter ut en sloss kamp innimellom, så er det for at enkelt spillerne er enige om at de vil blåse ut litt aggresjon.
  Å stemple ishockey som en utdøende sport, da er du helt på jordet.
  Dette innlegget må være for å få seertall 🙂

 38. Homer J sier:

  En av de største idrettene i nord amerika, den absolutt største i Canada, vil altså dø ut??? Og du kaller deg forsker? Må være kun på lønnslippen som sier noe om forsker! Tipper «medie forskere» dør ut før hockey`n.

  Trenger vi medie forskere?!

 39. Arne sier:

  Hjelpes meg, er du virkelig seriøs??

  Dette var jammen det dummeste oppgulpet jeg har hørt fra en forsker. gratulerer…

 40. Per Kristian Ullevålseter sier:

  Man må se Carl-Erik Grimstads utspill i kontekst av en sur gammel mann som ikke fått oppmerksomhet på en stund. Etter endeløse og trøttesløse liksomkonfrontasjoner med kongehuset, er det på tide å få litt oppmerksomhet igjen om seg selv og sin blogg. For å få dette til, er det som kjent et godt gjennomtenkt medietriks, å skrive en artikkel som oser av feil, mangel på informasjon og med forutintatte meninger. Da er han garantert å få dette på VGs førsteside og deretter garantert å få rasende supportere av ishockey i strupen og oppmerksomhet om sin kjedelige blogg.
  Men la han bare la han holde på. Det er ingen som hører på denne medienissen lenger. La han bare støve ned i kjelleren som forsker på Institutt for Journalistikk, fortsette å skrive svada om kongehuset (som han tjente så flittig for senere å få sparken) for deretter såret erklære seg som republikkaner.
  Kan forresten den som som ansatte han på Institutt for Journalistikk, reise seg nå og motta et slag fra en hockeykølle i hode som straff! 😉

 41. Du har inte koll på nånting du?! Var säkert den som satt lite avsides i barnehagen! Säkert den som smög förbi när nabotanten blev rånad av småungar! Blir väldigt provoserad att dina uttalelser om att hockey kan liknas vid gladiotorer. Hä? Vad är sport för dig? Golf? Schack? Gång? Trodde inte mina ögon när jag fick läs dina tankar. Om du nu ska skriva nåt så DUMT! Så gör det på skithuset där du hör hemma.

 42. vidar myhre sier:

  Heisann 😉
  Du har tydeligvis ikke sett mye hockey i Norge..
  Slåssing og vold???? Hva dem gjør utenfor banen er en ting,men på isen er en annen ting..
  Hvis to hockey spillere prøver og slåss,griper det tre dommere inn fortere en svint.. desverre sier jeg 😉 Det er faktisk for lite slåssing i Norsk hockey 😉 Men hvis du er en seriøs blogger?? Gå heller og se på hockey.. Så kanskje din blogg blir litt anderledes 😉

 43. Arnt Iver Behnestad sier:

  Jajaja, jeg er meget stolt over deg Carl-Erik Grimstad. Her legger du frem fantastiske klinkende argumenter, som stemmer til det fullstendige. Beklager Carl-Erik, men det gjør det dessverre ikke. Beklageligvis ble nå norsk ishockey offeret for din oppmerksomhets syke. Hadde du enda truffet spikeren litt mer på hodet, og kanskje servert et argument som har litt tyngde?
  Du er en ekkel slimete ål. Det norske folket avskyr deg. Først rakker du ned på kongehuset, så på landets nest største sport. Carl-Erik Grimstad, du er helt fantastisk ubruklig,

 44. Martin Bruteig sier:

  Hei,

  For det aller første så handler ikke dette om hockey, eller Brækhus fordi motsetningene i både boksing og i hockey er to forskjellige. I hockey er det gjerne slik at lagkamerater backer opp lagkamerater f. eks om en spiller blir taklet stygt og lagkamerater skal vise at de holder sammen. I boksing er det kun to stykker i en ring som finner ut av hvem som er best.

  Poenget til Grimstad er dog at Ishockey er en gladiator idrett fordi det innebærer et snev av vold.

  Grimstad sitt utsagn usedvanlig dårlig journalistikk eller kunnskap og utsagnet er også basert på en ignorant tankegang om hvordan verden er. Du kan ikke se på hva som foregår i Norge. Om du tror Ishockey dør ut i Norge så er det strengt tatt i mange av ishaller.

  Jeg vil tro at ditt ønske er at alle mennesker skal leve i harmoni, men det er ganske uaktuelt fordi noen mennesker liker å konkurrere f. eks ved å slå hverandre helseløse, sparke hverandre i hodet, tråkke på hverandre så nesa står 90 grader og brekke armer og bein. Planet albuer i ansiktet på

  MMA også Mixed Martial Arts (Slåsskamper som gjerne foregår i bur/ring der det aller meste er lov, kommer noe an på hvor dette foregår) MMA er kanskje den idretten som vokser mest av alt per dags dato sammen med poker, og som John McCain sa før valget: It’s human cockfighting. Ja det er hønse slagsmål i bur, og det selger. Det er milliardbusiness i USA og noter deg dette: Dette kommer alle til å ha hørt om, gi det 5 år.

  Jeg er ikke hockey interessert eller noe annet, men synes hele utsagnet er basert på en mangel av både kunnskaper og resarch.

  Grimstad: Du har ikke snøring på hva du snakker. Om Ishockey noensinne dør ut, kan jeg fortelle deg at det aldri vil være pga noen slåss i 3 minutter her og der. Du kan selv ta en titt på NHL, ganske vanlig at spillere går i clinch og Norges Tollefsen er også kjent for å ikke være vanskelig til å by opp til dans. Utenom når det blir mål så er det vel når 2 stykker blør for drakten at publikum virkelig blir revet med.

 45. Antagligvis noe av det mest stupide jeg har lest på lenge. Det er mye mer skader i en rekke andre idretter, blant annet håndball og fotball. I Norge, hvor ishockey er en relativt lite utbredt sport, er ishockey den idretten som trekker flest tilskuere, etter forball. Det til tross for at vi i dette landet har satset lite på denne sporten.

  Hold deg til de kongelige du Grimstad og ikke uttal deg om ting du absolutt ikke har rede på.

 46. Thomas sier:

  Der bomma du Grimstad. Hvor mange innlegg er det som er enig med deg? Det hele er bare pinlig. God bedring og hold deg til noe du vet noe om. Og du skylder nå sporten at du kommer deg på kamp.

 47. Ruben Von Hanno sier:

  Kjøtthuet,legg deg inn på gamlehjem,fremfor å komme med idiotiske pr stunt hvor du bare driter deg ut. Dette her var faktisk ett verre utsagn enn da Aylar,og Lene Alexandra påstod dem hadde sex med Robbie Williams,og da har du faktisk sunket så lavt,at du bør legge ned denne bloggen,og ikke vise deg offentlig mer,for du blir bare ledd av. Idiot.

 48. Ishockeyspiller sier:

  Grimstad, du har desverre ikke peiling på ishockey. Det å uttale seg så sterkt om noe man ikke har peiling på blir for dumt. Vil anbefale deg å uttale deg om noe du faktisk har litt peiling på. Da blir du ikke sett på som mediakåt. Du fremstår som en uvitende og uproffesjonell «Mediaforsker»!

 49. Ishockeyspiller2 sier:

  hva er det du vil nå Grimstad, vil du få en hel sport i mot? er ikke mange nok folk i mot deg fra før av? Jævla idiot! vet ikke dritt om ishockey så uttaler du deg om den! bra det, jævlig bra. IDIOT!!!!!!!!!!!

 50. Lars Chr.Braavold sier:

  Hei Grimstad .. Vet jo ikke hva man skal si når man leser et så lite inteligent innlagg som det du skriver i VG om hockey..
  Jeg har en sønn på 16 som spiller på U-19 i Storhamar.. Jeg har vært i hockey familien i 15 år.. Og har aldri sett noe av det du sier om vår sport, det er jo helt klart at du er en som ikke har noen sosial eller praktisk IQ . Du er en ren teoretiker som ikke vet noe om hockey, og HÅNE vår sport på den måten er helt forferdelig. Og du som så kaldt media forsker skulle holdt deg for god til og komme med dette.. For det første så er ikke hockey noe grise spill eller en så kalt gladiator sport.
  Hockey er det sporten i verden som har best miljø, samhold, gutta kommer 1.5 time før trening har egen garderobe og skiftre sammen, trener og skifter og dusjer sammen. Det skaper et samhold som er unikt, jeg er matrialforvalter og alle er en kjempe gjeng, tilog med A lags spillerne er ytdmyke og jordnære. Som du skriver at det er bare stygt spill og publikum oppfordrer til bråk ?? EE hvilken sport er det du mener ?? Hockey er ingen grise sport, det kommer heletiden nye regler som skal passe på att det er en ryddig sport. Ser igen at du ikke har noe som helst kunnskap, du får se på Fotball, der spytter og sparker og sloss spillerne med hverandre på treninger og i kamper. Fyll, bråk utroskap. syting og sutring det er fotball, se også rundt i verden der dreper fotball fansen hverandre. Slossing på tribuner, er dette sport ??? NEI DU GRIMESTAD.. Sånn er ikke hockey , kom ikke her og HÅN min sport, du har ikke noe peiling på hockey verken regler eller sporten, hockey er en sport som bare vokser og vokser. Det som er tragisk er at sånne som du Media TV. Aviser kun skriver om hockey når det er noe negativt da blir det blåst opp… Det er så klart at hele media Norge er i mot hockey .. Du er en skam Grimestad du må vite om det du skriver, og du er bare en teoretiker som ikke vet noe. sånne som deg er en skam for forskerne.. Er fristende og anmelde det får offentlig håning og sjikanering ..

 51. Hvor er korrelasjonen hockey og vold? Den finnes vel ikke, Grimstad? Ta fatt i det før du kan uttale deg om noe som helst. Ikke minst sett deg inn i sporten. Voldsepisoder med folk i idretten finner du i de aller fleste idretter. Myrvold er en klovn og et vrak, umulig å basere seg på noe med han. Det er èn mann. Snakk om å dra alle under en kam i tilfelle. Vold har ingen korrelasjon med hockey. Det er en kontaktsport!

  Ufattelig lite hold i påstandene dine. Er en relativt stor forutsetning å sette seg inn i det man skriver om. Du er virkelig på tynn is i utsagnene dine, det blir i grunn mer pinlig og det blir vanskelig å ta dette seriøst. Her gir du deg selv og ditt eget omdømme et kraftig slag i ansiktet. Rett å slett useriøst.

  Ta deg en bolle.

 52. apeneskonge sier:

  Jeg skjønner ikke at denne Grimstad figuren skriver om det han kan å har kunnskap om,istedet for å skrive svada å sludder om noe han helt tydelig ikke har den ringeste peiling på…Å sitte der i den påfølgende debatten som han viste måtte komme, uten å ha noe som helst peiling å kunnskap rundt det han diskuterer, blir bare en bekreftelse til de som trodde at det ikke gikk an å bli så dum….at jo…det er vist fullt ut mulig.

 53. Hockeymann sier:

  Herregud at det går an å være så trangsynt!
  Dra på en hockeykamp før du hiver ut dette sprøytet!

  Tulling!

 54. stian sier:

  Herregud du er på jordet. Sjukt provoserende å lese det du skriver. Skaff deg litt reel info før du skriver, surrehue. Møk

 55. anonym sier:

  Du sier at det ikke finnes noe fair-play priser, i NHL verdens tøffeste og beste liga har vi bl.a Lady Bing Trophy og Bill Masterton Trophy. begge går ut på Fair-play. og i alle junior turneringer (nesten, vertfall alle jeg har spilt) er det en egen fair-play pokal til det laget som har minst utvisningsminutter..

 56. Erlend Kristiansen sier:

  Først og fremst har du ikke har peiling på hva du snakker om! og hva har Anders Myrvold sin utenomsportslige oppførsel med denne saken egentlig??
  Du burde holde deg innenfor det du kan og ikke det du ikke selv har sett!
  I tilegg er ishockey en sport som vokser mer og mer i Norge om du ikke har lagt merke til det;)

 57. Finn sier:

  Er jo helt utrolig at du som forsker kan komme med noen så usakelige uttalelser som dette. Har jo tidligere hatt tillit til forskere. De har jo vært kjent for å sette seg dypt inn i de saker som de skal uttale seg om og kommet med fasiten. Er jo helt klart at dette ikke har skjedd i dette tilfellet. Du slår jo beina unna din egen seriøsitet ved å komme med den slags sludder.
  Eller synes du det er vitenskapelig forsvarlig å dra fram oppførselen til enkeltpersoner for å generalisere en hel idrett/gruppe?
  Skal vi andre også gjør dette når det gjelder forskere? Tja, da kan jeg jo trygt si at alle forskere er svindlere. Kan jo begrunne dette enkelt med saken til Jon Sundbø. Legger også med linker til noen andre eksempler på «forskning i samme kategori.

  http://www.forskning.no/artikler/2005/mars/1112098311.44

  http://www.forskning.no/artikler/2005/mars/1111414753.56

  http://www.etikkom.no/Aktuelt/Aktuelt/Fagbladet-Forskningsetikk/Arkiv/2004/2004-2/Gjennombrudd-i-brystkreftforskning-var-svindel/

  Det siste er jo helt groteskt, med tanke på temaets alvor.
  Gidder ikke å legge med linker over de forskere som i den siste tiden har innrømmet at de har kommet med løgner i forbindelse med den globale oppvarmingen.
  Synes at du heller kan bruke krefter på å rydde opp i dette ettersom det er med på å undergrave tillitten til deg og dine «Forskerkamerater» generelt.

  Prøv å hold deg til ting du har noe kunnskap om for fremtiden for dette var sørgelig lesning.

 58. Ida Amundsen sier:

  God dag igjen ja Grimstad!
  Har sendt deg message på facebook før jeg vet du..:)
  Har ikke fått noe svar:O Kan ikke se for meg hva dette kan skyldes.. Jaja, du lå vel opptatt i buskene til Ari og snoket da 🙂
  Måtte rett og slett bare legge igjen en kommentar her og nyte å se at du får så hatten passer. Trodde det var 14 år gamle jenter som gjorde alt for oppmerksomhet jeg? Men for all del, hva gjør ikke folk for penger. Du er jo tydeligvis villig til å stemple deg selv som direkte tilbakestående kun for å kunne drikke vin sammen med de andre medieforskerne på kunstnernes hus!
  Forøvrig hadde det vært ytterst fascinerende å ha en liten hockeyquiz med deg..
  At du rett og slett skulle forklare uttrykk som: Icing, slashing, roughing..Disse er veldig enkle, men tviler veldig sterkt på at du hadde klart å svare på det:)
  Og et siste ønske, vår alles «kjære» medieforsker; for å bruke en av min fars uttrykk; klepp deg og få deg en jobb!
  Nuss nuss!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s