Riksmeklings-”mannen” blir riksmekler

Det skulle bare mangle. Riksmeklingsmann er en statlig tittel som for lengst har overlevd seg selv. En stund har det vært ute på høring et forslag fra regjeringen om å endre tittelen til det kjønnsnøytrale Riksmekler og åpenbart har få eller ingen hatt noe i mot det. Med andre ord er det derfor nå bare formaliteter igjen før vi kan begynne å omtale Kari Gjesteby med en tittel som står bedre til hennes navn enn den hun arvet etter Svein Longva i fjor høst.
Det er direktør i Språkrådet, Sylfest Lomheim, som er kilde til disse opplysningene. ”Før du sier mer, kan jeg fortelle deg at det nå er bestemt – Kari Gjesteby blir vår første Riksmekler. Det er bare noe småtteri som gjenstår før hun kan endre navnet på dørskiltet”.
Alle planer om å få med den gode direktøren på et opprop, faller dermed i grus. Saken har vært forberedt lenge. ”Men”, sier Lomheim, ”hvis saken ikke allerede hadde kommet så langt, ville jeg gladelig ha meldt meg på”.
Gjesteby, som i disse dager sliter med likestillingsprofiler som kan synes viktigere enn hennes egen tittel, har lang fartstid i politikken. Hun var handels- og sjøfartsminister i 1981, og justis- og politiminister i 1990-1992. I tillegg har hun vært statssekretær i tre ulike departementer, og politisk rådgiver for tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland i 1981-1982.
Hun skal for øvrig selv , sier ryktene, ikke hatt noe i mot at hennes tittel endres. Kanskje mediene allerede nå burde omtale henne med den nye tittelen, slik noen allerede har tatt seg til?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s